- 1 Verhit de olie en bak hierin de aubergine circa 10 minuten op een lage tot middelhoge stand. Voeg de broccoli toe en bak circa 5 minuten mee op een hoge stand. Voeg dan de knoflook toe en bak circa 1 minuut op een lage stand. Houd apart.
- 2 Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de gezeefde tomaten met de oregano en de helft van de sambal. Bestrijk de pizzabodem hiermee tot 2 cm aan de rand. Bestrijk de rand met de rest van de sambal.
- 3 Beleg de pizza met de aubergine, broccoli en tomaatjes. Bak de pizza circa 15 minuten in de oven.
- 4 Scheur of snijd de burrata in stukken en beleg de pizza ermee. Bestrooi met de koriander en serveer direct.
bereidingstip
Gebruik voor dit recept mozzarella als je geen burrata kunt vinden. Gebruik dan 2 bollen, omdat burrata veel romiger en vochtiger is dan mozzarella.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.