4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza met mosselen

Pizza met mosselen

ingrediënten


30 min
4 personen
chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tonijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter pikante tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram mossel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 pak pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met een of twee eetlepels olie en laat rijzen.
  • 2 Was ondertussen de mosselen goed onder stromend water en verwijder eventuele kapotte exemplaren.
  • 3 Stoom de mosselen met aanhangend vocht in een grote afgesloten pan in circa 10 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen tot lauw.
  • 4 Haal het mosselvlees los en gooi de schelpen weg. Schud de mosselen om met een eetlepel olie. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 5 Rol het deeg uit tot een grote ronde of vierkante lap en leg deze op de bakplaat. Bestrijk het deeg met tomatensaus en de randen met olie.
  • 6 Beleg verder met de tonijn, mozzarella en mosselen.
  • 7 Scheur een deel van de basilicum erboven en bewaar de rest voor later gebruik.
  • 8 Bak de pizza onder in de oven in circa 20 minuten gaar. Bestrooi met de rest van de basilicum en een snufje chilipepervlokken.

bereidingstip

Je kunt dit gerecht ook als buffetgerecht presenteren. Als onderdeel van een buffet is het geschikt voor 8 personen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 46 gram