- 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Leg de pastinaak en wortel op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster de groenten circa 35 minuten in de oven, tot de groenten helemaal gaar, zacht en goudbruin zijn. Hussel de groenten halverwege de oventijd. Rooster de laatste 8 minuten de hazelnoten mee.
- 2 Neem de bakplaat uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 220ºC. Bestrijk de pizzabodem met de gezeefde tomaten. Beleg vervolgens met de geroosterde groenten, hazelnoten en rode ui. Verkruimel de kaas erover en bak de pizza circa 15 minuten in de oven. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.
bereidingstip
Voeg blokjes zoete aardappel toe aan de geroosterde groenten in dit recept.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.