4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza met sardine en ansjovis (Italië)

Pizza met sardine en ansjovis (Italië)

ingrediënten


10 min
4 personen
2 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

50 gram pizzakaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene olijven

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

8 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

95 gram sardinefilets

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels kant-en-klare tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram witbroodmix

  • 1 Kneed het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking maar vervang de boter door 2 eetlepels olie.
  • 2 Laat het 30 minuten rijzen en kneed nogmaals door. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en laat deze opnieuw onder een schone doek 30 minuten rijzen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Druk de stukken deeg uit tot lapjes van 1/2 cm dik en bestrijk ze met 1 eetlepel olie.
  • 4 Verdeel de tomatensaus over de lapjes en vervolgens de uiringen, de vis, de kappertjes en de knoflook. Druppel de resterende olie eroverheen.
  • 5 Bestrooi met wat kaas en bak de pizza's in circa 15 minuten gaar en lichtbruin. Bestrooi voor het serveren met de basilicumblaadjes.

wijnadvies

Fris, droog wit uit Italië, dat spreekt voor zich. Verdicchio dei Castelli di Jesi of Villa Mondi Soave.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté