4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Pizza met zeevruchten

Pizza met zeevruchten

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram zeevruchtencocktails
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

500 gram uien

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Bereid de witbroodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de vrucht uit.
  • 3 Meng 3 eetlepels olijfolie met de geraspte citroenschil, 1 eetlepel citroensap, zout en peper tot citroenolie.
  • 4 Verhit de rest van de olijfolie en bak de uiringen 5 minuten. Verdeel het brooddeeg in vier stukken en rol uit tot vier dunne, ronde pizza's. Of rol het brooddeeg uit tot een dunne lap en bekleed de bakplaat ermee of druk het deeg uit op de bakplaat.
  • 5 Meng de gezeefde tomaten met de knoflook en kruiden. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en maal er peper over.
  • 6 Verdeel de uiringen en zeevruchten erover. Besprenkel met de citroenolie.
  • 7 Bak de pizza in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Bestrooi met de lente-ui of peterselie en snijd de pizza in stukken.
  • 9 Lekker met sla, tomaat en komkommer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 98 gram
eiwit 40 gram