gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza Patate

Pizza Patate

ingrediënten


30 min
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 takjes verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

5 middelgrote vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote ui
5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

bakkwastje

  • 1 Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
  • 2 Doe de bloem met 1 theelepel zout in een kom en druk er een kuiltje in. Schenk de gist erbij, voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar.
  • 3 Kneed op een met bloem bestoven werkblad in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Leg de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 30-40 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
  • 4 Kneed het deeg nogmaals door en rol het zeer dun uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk het met 3 eetlepels olijfolie.
  • 5 Snijd de aardappels in zeer dunne plakjes. Bedek de pizza met de uiringen en aardappelplakjes.
  • 6 Bestrijk met de resterende eetlepels olie en bestrooi met rozemarijn en Parmezaanse kaas. Bak de pizza in een hete oven in circa 15 minuten krokant.

bereidingstip

Kijk op www.boodschappen.nl voor nóg meer ideeën om je pizza te beleggen. . Deze pizza kun je natuurlijk ook maken met behulp van een pak mix voor pizzabodem of kant-en-klaar pizzadeeg.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1650 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 228 gram
eiwit 60 gram