gemiddeld
15 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Pizzahoorntjes

Pizzahoorntjes

ingrediënten


15 min
1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

4 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

8 olijven zonder pit

dit product is niet beschikbaar

100 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 potje tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes hartigetaartdeeg
1 rol pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

4 ovenvaste kopjes

  • 1 Rol stukken stevig papier van 10x15 cm op als een hoorntje en zet vast met een nietje. Vouw het aluminiumfolie helemaal om de buitenkant heen en bestrijk met olie.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC en snijd het pizzadeeg in 4 gelijke stukken. Vouw het deeg om de aluminium hoorntjes heen en druk de randen goed vast met een beetje water.
  • 3 Leg de hoorntjes op een bakplaat en bak in de oven in 15-20 minuten gaar. Neem de deeghoorntjes uit de oven, maar schakel de oven niet uit.
  • 4 Neem de hoorntjes van de mal en zet ze met de open kant omhoog in de ovenvaste mokken. Vul met een beetje tomatensaus en vul op met ingrediënten naar keuze.
  • 5 Verdeel de mozzarella en geraspte kaas erover en bak de pizzahoorntjes in de mokken circa 10 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten. Bestrooi met de peterselie, rol in een servet en serveer direct.

bereidingstip

Ook lekker als vulling van dit gerecht: champignons, rode ui, tonijn uit blik, salami en chorizo.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 31 gram