4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Pizzettes met gegrilde paprika en basilicum-aioli

Pizzettes met gegrilde paprika en basilicum-aioli

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 paprika

dit product is niet beschikbaar

3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels aioli

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter water

dit product is niet beschikbaar

zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt zout

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

mixer met deeghaken

vershoudfolie

staafmixer

deegroller

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kneed in de keukenmachine of met de mixer met deeghaken van het zout, de bloem, gist, het handwarme water en de olie een soepel deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg plakt. Laat het deeg in de kom afgedekt met vershoudfolie 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  • 2 Pureer intussen de aioli met 2 takjes basilicum tot een gladde basilicum-aioli met de staafmixer.
  • 3 Verwarm de oven voor op 240ºC. Rol van het deeg 4 kleine pizza’s (pizzettes) en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Beleg ze met de gegrilde paprika en mozzarella.
  • 4 Bak de pizzettes in de voorverwarmde oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar. Garneer ze uit de oven met de basilicum-aioli en de blaadjes van het laatste takje basilicum.

bereidingstip

Leg bij de paprika nog wat olijven zonder pit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 326 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 11 gram