gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
recepten Plaatpizza met artisjok, broccoli, courgette en groene olijven

Plaatpizza met artisjok, broccoli, courgette en groene olijven

ingrediënten


40 min
1 limoen
50 gram groene olijven
1 courgette
1 blik artisjokharten
2 bollen mozzarella
2 theelepels oregano
100 milliliter gezeefde tomaten
1 theelepel suiker
3 eetlepels olijfolie
1 zakje gedroogde gist
200 gram bloem

benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Druk het deeg tot 2 cm van de rand in en verdeel de gezeefde tomaten erover.
  • 2 Beleg met de oregano, mozzarella, artisjok en broccoli. Bak de pizza in de oven in circa 30 minuten aan de randen goudbruin.
  • 3 Bak intussen de courgette in de rest van de olie en verdeel over de gebakken pizza. Garneer de plaatpizza met de olijven en bestrooi met limoenrasp.

wijnadvies

Kies bij dit recept voor een Italiaanse wijn. Ga je voor wit, dan wordt het Mastio del Loggia Soave en als je rood kiest zo’n lichte, lichtgekoelde Mastio del Loggia Bardolino.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1995 kcal
vet 85 gram
verzadigd vet 36 gram
koolhydraten 198 gram
eiwit 95 gram
recall Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier