gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
recepten Plaatpizza met artisjok, broccoli, courgette en groene olijven

Plaatpizza met artisjok, broccoli, courgette en groene olijven

ingrediënten


40 min
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

50 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 blik artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels oregano

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Druk het deeg tot 2 cm van de rand in en verdeel de gezeefde tomaten erover.
  • 2 Beleg met de oregano, mozzarella, artisjok en broccoli. Bak de pizza in de oven in circa 30 minuten aan de randen goudbruin.
  • 3 Bak intussen de courgette in de rest van de olie en verdeel over de gebakken pizza. Garneer de plaatpizza met de olijven en bestrooi met limoenrasp.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Kies bij dit recept voor een Italiaanse wijn. Ga je voor wit, dan wordt het Mastio del Loggia Soave en als je rood kiest zo’n lichte, lichtgekoelde Mastio del Loggia Bardolino.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1995 kcal
vet 85 gram
verzadigd vet 36 gram
koolhydraten 198 gram
eiwit 95 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip