4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Plaatpizza met spinazie en spekjes

Plaatpizza met spinazie en spekjes

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

300 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

150 gram kwark

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

900 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

9 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

deegroller

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Schep ze uit de wok en houd apart.
  • 2 Roerbak de spinazie en knoflook in het bakvet en voeg nog 2 eetlepels olie toe. Laat uitlekken en afkoelen in een vergiet als de blaadjes iets zijn geslonken. Druk zo veel mogelijk vocht uit de spinazie.
  • 3 Meng de kwark met de melk, 6 eetlepels olie en 1 theelepel zout. Bestuif het werkblad met bloem. Roer het kwarkmengsel door het bakmeel en kneed er een soepel deeg van.
  • 4 Rol het deeg uit tot een dunne lap en leg op de bakplaat, of maak er 4 kleinere ronde bodems van. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en verdeel de spinazie erover.
  • 5 Bestrooi met de spekjes en leg de plakken tomaat erop. Verdeel de kaas en zonnebloempitten erover.
  • 6 Bak de pizza in de oven in 16-18 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Bestrijk de pizzabodem met groene of rode pesto voordat je de spinazie erop schept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 940 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 38 gram