4 personen
uitdagend
20 min.
brunch, ontbijt
recepten Plaatquiche kerstboom

Plaatquiche kerstboom

ingrediënten


20 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

15 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de plakjes bladerdeeg twee aan twee in een rechthoek tegen elkaar.
  • 2 Druk de randjes goed vast en snijd het deeg in een kerstboom of langgerekte driehoekvorm.
  • 3 Verdeel de gehalveerde tomaatjes als kerstballen over de deegvorm.
  • 4 Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de pitjes en tijm.
  • 5 Bestrooi het geheel met wat zout en peper.
  • 6 Bestrijk de randen met het ei en giet de rest van het ei in een dun straaltje over de vorm.
  • 7 Bak de quiche in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot warm en serveer op een grote schaal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 9 gram