6 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Plaattaart met gegrilde courgette en gorgonzola

Plaattaart met gegrilde courgette en gorgonzola

ingrediënten


20 min
6 personen
25 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

200 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

10 plakken hartigetaartdeeg
1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

bakplaat

  • 1 Verhit de grillpan op een hoge stand en bestrijk de pan met olie. Rooster hierin de plakken courgette om en om bruin.
  • 2 Bekleed intussen de bakplaat met het taartdeeg. Laat de plakjes iets overlappen en druk de randen goed op elkaar. Vouw de buitenste randen van het deeg 1 cm om naar binnen, zodat een verdikte rand ontstaat.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop het ei los met de mascarpone en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over het deeg. Verdeel de courgette erover en bestrooi met peper. Verdeel de gorgonzola en walnoten erover en bak de taart circa 25 minuten in het midden van de oven. Laat een beetje afkoelen en snijd de plaattaart dan in stukken.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Een krachtige Primitivo uit Puglia met de smaak van bessenjam en zwarte kersen past uitstekend bij de plaattaart met gorgonzola en gegrilde courgette.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté