10 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

ingrediënten


20 min
10 personen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels extra vergine olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 potje groene pesto

dit product is niet beschikbaar

1 pakje diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 rollen bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Stoom of kook de pompoenblokjes in circa 8 minuten gaar. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat, of plak de plakjes bladerdeeg net iets overlappend op elkaar. Bestrijk tot 2 cm van de randen met de pesto.
  • 2 Beleg met de pompoenblokjes en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Hak intussen de peterselie fijn met de rode peper, kappertjes en sjalotjes.
  • 3 Meng met de azijn, honing en olijfolie. Sprenkel over de plaattaart en bestrooi met geitenkaas. Snijd de taart in stukken.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram