- 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
- 2 Verkruimel de amandelspijs in een kom en voeg er 1 eien de zachte roomboter aan toe. Meng zeer goed door.
- 3 Leg de plakjes bladerdeeg net over elkaar in een baan neer en vouw de randjes iets naar binnen, zodat een soort van schuitje ontstaat.
- 4 Prik het bladerdeeg binnen de randjes met een vork in, zodat het niet zoveel zal rijzen tijdens het bakken.
- 5 Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in niet te dunne plakjes.
- 6 Verdeel het aangemaakte amandelspijs over de binnenkant van het bladerdeeg. Smeer mooi glad uit.
- 7 Leg de plakjes appel zo strak mogelijk dakpansgewijs op het amandelspijs.
- 8 Smeer de randjes van het bladerdeeg in met losgeklopt ei en bestrooi het geheel met het amandelschaafsel.
- 9 Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20-25 mooi goudbruin af. Controleer of het bladerdeeg ook in het midden gaar is.
- 10 Neem uit de oven en bestrooi lichtjes met poedersuiker.
bereidingstip
Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten