4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch
home recepten Platbrood met kruidig gehakt

Platbrood met kruidig gehakt

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

8 zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 platbroden
1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Meng het gehakt met de helft van de knoflook, de kaneel, komijn en de helft van de munt. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verhit de grillpan en bak hierin de platbroden kort, totdat er lichte grillstrepen ontstaan. Verhit vervolgens de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul.
  • 3 Meng de ui met de komkommer, tomaat en olijven. Meng in een andere kom de yoghurt met de overige knoflook en munt. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep knoflookyoghurt op het platbrood. Verdeel het gehakt erover en schep wat tomaten-komkommersalade erop. Rol het brood eventueel op.

bereidingstip

Kun je geen platbrood vinden in je supermarkt? Je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. Meng 200 gram zelfrijzend bakmeel met 200 gram Griekse yoghurt. Kneed tot een soepel deeg en maak er 4 balletjes van. Druk deze balletjes met de hand plat op een met bloem bestoven werkvlak. Bak de broden in een hete koekenpan aan beide kanten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 26 gram