4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Platbrood met vegastukjes en tzatziki

Platbrood met vegastukjes en tzatziki

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

krop kropsla

dit product is niet beschikbaar

4 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 platbroden
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

300 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 bakjes vegetarische stukjes
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel shoarmakruiden

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de shoarma­kruiden met de olijfolie. Roer de vegastukjes erdoor en laat even marineren.
  • 2 Rasp de komkommer grof. Schep in een zeef en druk aan zodat het vocht eruit komt. Meng de komkommer met de yoghurt, munt, knoflook, zout en peper.
  • 3 Verhit een koekenpan en bak hierin de gemarineerde stukjes in circa 4 minuten rondom knapperig en goudbruin. Verwarm de platbroden kort in de oven.
  • 4 Beleg de platbroden met de sla, vegastukjes, tomaat en tzatziki. Verbrokkel de feta erover en vouw dicht. Serveer de rest van de tzatziki erbij.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 29 gram