4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Poire belle Hélène

Poire belle Hélène

ingrediënten


20 min
4 personen
4 bollen vanilleroomijs
75 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

25 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

4 kleine handperen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de suiker met het citroensap en 300 ml water. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost en het water mooi helder en stroperig wordt. Voeg de citroenrasp toe.
  • 2 Schil intussen de peren met een dunschiller en laat de steeltjes zitten. Snijd eventueel een plakje van de onderkant af zodat de peren rechtop kunnen staan.
  • 3 Zet ze voorzichtig in de siroop en pocheer circa 10 minuten met het deksel op de pan. Laat de peren afkoelen in de siroop.
  • 4 Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de slagroom en laat de chocolade erin smelten. Roer goed door tot een gladde saus.
  • 5 Zet de peren in diepe bordjes en leg er een bol ijs bij. Giet de chocoladesaus erover (of serveer deze apart) en bestrooi met de amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 5 gram