4 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht, voorgerecht
home recepten Polpette van spinazie

Polpette van spinazie

ingrediënten


25 min
4 personen
olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram witbrood

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Blancheer de spinazie 1-2 minuten in kokend water met zout. Giet af en spoel er koud water over. Laat uitlekken en knijp of druk het laatste vocht eruit. Hak de spinazie fijn.
  • 2 Pel de knoflook, hak deze en wrijf fijn. Meng de spinazie met de knoflook, eieren, zout, peper, nootmuskaat, broodkruim en Parmezaanse kaas. Voeg extra broodkruim toe als het mengsel te nat is.
  • 3 Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan. Vorm van het spinaziemengsel balletjes zo groot als walnoten en bak ze in 6-7 minuten goudbruin.

bereidingstip

Serveer deze balletjes in tomatensaus.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 14 gram