4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Polpettine Napoletane al sugo

Polpettine Napoletane al sugo

ingrediënten


35 min
4 personen
1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 blikken gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Meng het gehakt met de eieren, het broodkruim, de kaas, rozijnen, peterselie, zout en peper.
  • 3 Vorm er balletjes zo groot als bitterballen van en leg ze op de bakplaat. Bak ze circa 20 minuten in het midden van de oven tot ze een krokant laagje krijgen. Neem ze uit de oven.
  • 4 Verhit intussen de olijfolie met de knoflook en ui en smoor 2-3 minuten. Voeg de tomaten met sap toe en breng aan de kook met zout en peper. Kook zachtjes 15-20 minuten.
  • 5 Pureer de saus met een staafmixer. Leg de gehaktballetjes (polpettine) in de tomatensaus (sugo) en verwarm zonder te koken.
  • 6 Bestrooi met basilicum. Lekker met pasta of ciabatta.

bereidingstip

Vervang de Parmezaanse kaas door pecorino.. Neem bladselderij in plaats van peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté