4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, brunch, bijgerecht
home recepten Pompoenbrood

Pompoenbrood

ingrediënten


25 min
4 personen
100 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

mespunt nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

20 gram verse gist
1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

15 gram zout

dit product is niet beschikbaar

100 gram maismeel

dit product is niet beschikbaar

400 gram tarwebloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm 2 eetlepels olie en schep de pompoen erdoor. Voeg 50 ml water toe en stoof zachtjes 10-15 minuten tot de pompoen gaar is.
  • 2 Pureer en laat afkoelen. Kneed er een deeg van met de tarwebloem, maïsmeel, zout, gist, specerijen en karnemelk. Voeg eventueel wat extra karnemelk toe als het deeg te droog is. Laat circa 10 minuten rusten.
  • 3 Bestrijk het werkblad met de rest van de olie en kneed het deeg 5 minuten. Vorm een bal en laat afgedekt 1 uur rijzen.
  • 4 Leg het deeg op de bakplaat en snijd de bovenkant om de 4 cm 1 cm diep in. Dek af en laat nog circa 45 minuten rijzen.
  • 5 Verwarm intussen de oven voor op 220°C en bak het brood in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Bestrijk het brood voor het bakken met water en druk er zonnebloempitten in.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate