8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Pompoencake met walnoten en zuidvruchten

Pompoencake met walnoten en zuidvruchten

ingrediënten


20 min
8 personen
kaneelpoeder
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram dadels

dit product is niet beschikbaar

50 gram gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar

25 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

3 bakjes eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Kook de pompoenblokjes in een laagje water met een snuf zout in circa 15 minuten beetgaar met het deksel op de pan.
  • 3 Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
  • 4 Klop in een grote kom de boter met de suiker met een mixer romig.
  • 5 Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een luchtig mengsel.
  • 6 Zeef het bakmeel, bakpoeder, de speculaaskruiden en een snuf zout boven de kom en klop langzaam erdoorheen.
  • 7 Klop als laatste de sinaasappelrasp en -sap door het beslag en klop nog een paar minuten voor extra luchtigheid.
  • 8 Schep met een spatel de pompoenblokjes, walnoten en vruchten door het beslag.
  • 9 Giet het beslag in de vorm en bak de cake in de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin.
  • 10 Laat afkoelen en bestuif eventueel met poedersuiker en kaneel.
  • 11 Snijd de cake in dikke plakken.
  • 12 Lekker met crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 7 gram