eenvoudig
35 min.
bijgerecht
recepten Pompoenchutney met kerrie, kokos en koriander

Pompoenchutney met kerrie, kokos en koriander

ingrediënten


35 min
2 eetlepels verse koriander
100 gram blanke rozijnen
200 milliliter kokosmelk
2 eetlepels gembersnippers op siroop
1 theelepel kerriepoeder
3 teentjes knoflook
250 gram suiker
300 milliliter blanke azijn
1 kilogram pompoen

  • 1 Leg de pompoen in een vergiet of zeef met zout. Laat uitlekken. Breng de azijn, suiker, knoflook, kerriepoeder en gember aan de kook.
  • 2 Voeg de pompoen toe en laat circa 15 minuten koken.
  • 3 Meng er de kokosmelk en de rozijnen door en kook zachtjes tot de chutney voldoende is ingedikt.
  • 4 Schep als laatste de koriander erdoor.
  • 5 Schep de chutney in brandschone potten. Sluit af met de deksels en laat omgekeerd afkoelen.
  • 6 Lekker bij licht vlees, kip en geroosterde groenten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 122 gram
eiwit 5 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier