online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
eenvoudig
35 min.
bijgerecht
Recepten Pompoenchutney met kerrie, kokos en koriander

Pompoenchutney met kerrie, kokos en koriander

ingredi├źnten

1 kilogram pompoen

300 milliliter blanke azijn

250 gram suiker

3 teentjes knoflook

1 theelepel kerriepoeder

2 eetlepels gembersnippers op siroop

200 milliliter kokosmelk

100 gram blanke rozijnen

2 eetlepels verse koriander


  • 1 Leg de pompoen in een vergiet of zeef met zout. Laat uitlekken. Breng de azijn, suiker, knoflook, kerriepoeder en gember aan de kook.
  • 2 Voeg de pompoen toe en laat circa 15 minuten koken.
  • 3 Meng er de kokosmelk en de rozijnen door en kook zachtjes tot de chutney voldoende is ingedikt.
  • 4 Schep als laatste de koriander erdoor.
  • 5 Schep de chutney in brandschone potten. Sluit af met de deksels en laat omgekeerd afkoelen.
  • 6 Lekker bij licht vlees, kip en geroosterde groenten.


voedingswaarde

energie 630 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 122 gram
eiwit 5 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier