4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoenpie met paddenstoelen

Pompoenpie met paddenstoelen

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram pompoen

dit product is niet beschikbaar

70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grote ovenschaal

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
  • 2 Voeg de bleekselderij, paprika en tomatenpuree toe en bak nog circa 2 minuten.
  • 3 Schep de pompoen, paprikapoeder en rozemarijn erdoor en giet de bouillon en wijn erbij. Stoof zachtjes circa 15 minuten.
  • 4 Snijd de paddenstoelen in vieren of in plakjes. Voeg ze toe aan het groentemengsel, stoof nog circa 4 minuten en meng de crème fraîche erdoor.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper en schep het groentemengsel in de ovenschaal.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 7 Bestuif het werkvlak met bloem. Rol 6 plakjes bladerdeeg op elkaar uit tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal.
  • 8 Bestrijk de randen van de schaal met ei en plak de deeglap erop.
  • 9 Steek een gat in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen.
  • 10 Steek of snijd uit de rest van het bladerdeeg figuurtjes en plak ze met ei op het deeg.
  • 11 Bestrijk het deegdeksel met de rest van het ei en bak de pie 18- 20 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.

bereidingstip

Bereid het groentemengsel een dag van tevoren, laat afkoelen en bewaar in de koelkast.

wijnadvies

Chardonnay, zoals Eco of Sensas. Of rosé zoals Que Mas en Vega Libre.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté