6 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
home recepten Pompoensoep

Pompoensoep

ingrediënten


40 min
6 personen
eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

350 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram pompoen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de pompoen in stukken. Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de pompoen, wortel en ui circa 5 minuten. Schep regel­matig om.
  • 2 Schep chilipoeder, komijn en zout en peper erdoor. Giet de bouillon erbij en kook de soep in circa 20 minuten gaar.
  • 3 Pureer de soep. Schep de crème fraîche erdoor en strooi de koriander erover.

bereidingstip

Bestrooi de pompoensoep eens met geschaafde amandelen die geroosterd zijn in een droge hete koekenpan.. Maak er iets speciaals van en serveer de soep in een uitgeholde pompoen.

wijnadvies

Pompoensoep 'kleurt' prachtig bij de Jean Sablenay, Tesoro of Schoondal rosé. Maar ook wit past: Pinot Blanc van Kastelbourg of Santa Balera Sauvignon Blanc/Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 2 gram