- 1 Snijd de pompoen in stukken. Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de pompoen, wortel en ui circa 5 minuten. Schep regelmatig om.
- 2 Schep chilipoeder, komijn en zout en peper erdoor. Giet de bouillon erbij en kook de soep in circa 20 minuten gaar.
- 3 Pureer de soep. Schep de crème fraîche erdoor en strooi de koriander erover.
bereidingstip
Bestrooi de pompoensoep eens met geschaafde amandelen die geroosterd zijn in een droge hete koekenpan.. Maak er iets speciaals van en serveer de soep in een uitgeholde pompoen. . <h4>Bijpassende bijgerechten en toppings </h4> Serveer je pompoensoep met een stuk knapperig stokbrood, een kaasstengel of een frisse salade. Toppings zoals geroosterde pompoenpitten, een scheutje yoghurt of wat gebakken spekjes maken het extra lekker. Ook lekker: wat geraspte oude kaas of verse koriander erover.. <h4>Hoe krijg je meer smaak aan pompoensoep? </h4> Bak de pompoen eerst kort aan in de pan, dat haalt de zoete smaak naar boven. Voeg ui, knoflook en een beetje gember toe voor meer diepte. Een scheutje kokosmelk, sinaasappelsap of een snuf chilivlokken geeft net dat beetje extra.. <h4>Welke kruiden zijn lekker in pompoensoep? </h4> Pompoensoep combineert goed met kerriepoeder, komijn, nootmuskaat, kaneel en een snufje chilipoeder. Ook verse kruiden zoals tijm, salie of koriander passen er goed bij. Probeer eens een beetje gerookt paprikapoeder voor een warme twist.. <h4>Tips voor een romige pompoensoep </h4> Pureer de soep goed glad met een staafmixer of blender. Voeg een scheutje room, kokosmelk of crème fraîche toe voor extra romigheid.
wijnadvies
Pompoensoep 'kleurt' prachtig bij de Jean Sablenay, Tesoro of Schoondal rosé. Maar ook wit past: Pinot Blanc van Kastelbourg of Santa Balera Sauvignon Blanc/Chardonnay.