3 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Pompoensoep-koets

Pompoensoep-koets

ingrediënten


30 min
3 personen
4 bollen knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine pompoen

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

8 cocktailprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC en leg de oranje pompoen in zijn geheel circa 10 minuten in de oven. Neem de pompoen uit de oven en laat iets afkoelen.
  • 2 Snijd een kapje van de pompoen, groot genoeg om de pompoen te kunnen uithollen. Snijd aan de onderkant eventueel een klein plakje van de schil van de pompoen zodat deze goed blijft staan.
  • 3 Hol de pompoen uit met een lepel en laat circa 1 cm vruchtvlees langs de schil zitten. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees klein.
  • 4 Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui 1 minuut. Bak de tomatenpuree even mee en voeg het vruchtvlees van de pompoen en komijn toe.
  • 5 Schenk de bouillon erbij en kook de pompoen in circa 15 minuten gaar. Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Zet de pompoen op een plank en steek met prikkers de knoflookbollen voorzichtig als wielen in de koets. Schep de soep in de pompoen en bestrooi met peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 11 gram