4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoensoep met farfalle en pesto

Pompoensoep met farfalle en pesto

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

800 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

2 paprika's

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

80 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

80 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Pureer 4 eetlepels olijfolie met de knoflook, de basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboom­ pitten tot een pesto. Houd apart. Kook de farfalle beetgaar.
  • 2 Verhit de rest van de olie en bak hierin de bleekselderij, paprika en pompoen circa 8 minuten. Voeg de korst van de Parmezaanse kaas eventueel ook toe. Voeg de bouillon toe en kook circa 10 minuten tot de pompoen gaar is.
  • 3 Pureer de soep (zonder korst) glad. Giet de room erbij en roer goed door. Voeg de pasta toe aan de soep en breng op smaak met peper. Schep de soep in kommen en lepel de pesto in het midden van de kom.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté