4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Pompoensoep met gemberroom

Pompoensoep met gemberroom

ingrediënten


35 min
4 personen
theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

3 cm verse gember

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

250 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram pompoen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwijder de pitten en draden van de pompoen. Snijd de pompoen in kleinere stukken. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de pompoen, wortel en ui 5 minuten. Schep de chilipoeder, komijn, zout en peper erdoor. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 20 minuten.
  • 2 Pureer de soep en schep de helft van de crème fraîche erdoor. Meng de rest van de crème fraîche met de gember en cayennepeper. Verdeel deze gemberroom vlak voor het serveren over de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 4 gram