4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
recepten Pompoensoep met kerrie en kaaskrokantjes

Pompoensoep met kerrie en kaaskrokantjes

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

100 crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

600 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten.
  • 3 Voeg de knoflook en kerriepoeder toe en fruit 1 minuut mee.
  • 4 Voeg de pompoen toe en bak een paar minuten mee.
  • 5 Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de pompoen circa 20 minuten zacht koken met het deksel op de pan.
  • 6 Maak intussen de kaaskrokantjes.
  • 7 Meng de kaas met de rozemarijn en een snuf peper.
  • 8 Schep kleine bergjes met wat tussenruimte op de bakplaat en bak in het midden van de oven in circa 10 minuten goudbruin.
  • 9 Laat de krokantjes op de bakplaat afkoelen tot ze stevig zijn.
  • 10 Pureer de soep met een staafmixer glad en romig en breng op smaak met zout en peper.
  • 11 Verdeel de crème fraîche erover en bestrooi de soep met de bieslook.
  • 12 Serveer de kaaskrokantjes erbij.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté