4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoensoep met knoflookbrood

Pompoensoep met knoflookbrood

ingrediënten


20 min
4 personen
125 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

1 afbakstokbrood

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 flespompoen

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en 1 teentje knoflook glazig. Voeg de pompoen toe en genoeg bouillon zodat alles net onderstaat. Breng aan de kook en laat koken tot de pompoen helemaal zacht is.
  • 2 Meng intussen de boter met de overige knoflook, de peterselie, zout en peper. Snijd het stokbrood in de lengte in, maar zorg dat je het brood niet doormidden snijdt. Verdeel het botermengsel over de opening van het brood, leg op de bakplaat en bak in de oven in 10-12 minuten goudbruin.
  • 3 Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over borden en verkruimel de kaas erover. Serveer met een stuk knoflookbrood.

bereidingstip

Vervang de blauwe kaas in deze pompoensoep door zachte geitenkaas of geraspte belegen kaas. . Voeg de steeltjes van de peterselie en de restjes ui toe aan de bouillon en laat deze intrekken terwijl je bezig bent met de rest van het recept. Zeef de bouillon voordat je de bouillon gebruikt. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 15 gram