gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Pompoensoufflé

Pompoensoufflé

ingrediënten


30 min
50 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

200 groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

600 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 glazen potten

8 souffléschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten.
  • 3 Voeg de knoflook en pompoen toe en fruit 1 minuut mee.
  • 4 Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes koken.
  • 5 Giet de pompoen af door een zeef en schep in een kom.
  • 6 Pureer de pompoen en laat afkoelen.
  • 7 Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 8 Klop de eidooiers los en schep ze samen met de kaas door de pompoenpuree.
  • 9 Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en spatel rustig door de pompoen.
  • 10 Zet de potjes op een bakplaat of in een ovenschaal.
  • 11 Verdeel het pompoenschuim over de potjes en bak de soufflés in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Serveer direct.
  • 12 Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 5 gram