- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
- 2 Splits de eieren. Klop de eidooiers in een grote kom luchtig en klop de groentepuree erdoorheen. Klop de eiwitten en een snuf zout met een mixer goed stijf en spatel door de groentepuree.
- 3 Verdeel dit mengsel over de paprikabakjes en bak ze in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar.
- 4 Verhit intussen de olie in een hoge pan en frituur zodra de olie goed heet is de takjes tijm en salie in porties 30-40 seconden. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat zeezout.
- 5 Zet de soufflés direct uit de oven op een bord en leg er takjes gefrituurde tijm en salieblaadjes bij. Strooi ook wat gefrituurde tijmblaadjes over het bord.
bereidingstip
Lekker met gevulde bietjes en uien (zie recept elders op boodschappen.nl).. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.