4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoenstamppot met appel, rozijn en rookworst

Pompoenstamppot met appel, rozijn en rookworst

ingrediënten


25 min
4 personen
200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

100 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 rookworst

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke rozijnen
2 appels

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

800 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de pompoen over een bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met de tijm, zout en peper. Rooster in de oven in circa 25 minuten gaar.
  • 2 Kook intussen de aardappels in 12-15 minuten gaar. Giet af en houd wat kookvocht apart. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de ui, appel en rozijnen.
  • 3 Verwarm de rookworst. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Stamp de aardappels met een beetje kookvocht fijn. Schep de pompoen, het uienmengsel, de helft van de pijnboompitten en de helft van de feta erdoor en verwarm nog even.
  • 4 Bestrooi de stamppot met de rest van de pijnboompitten en feta. Snijd de rookworst in plakjes en leg erop.

bereidingstip

Gebruik gedroogde abrikozen in plaats van rozijnen voor dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 925 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté