- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de pompoen over een bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met de tijm, zout en peper. Rooster in de oven in circa 25 minuten gaar.
- 2 Kook intussen de aardappels in 12-15 minuten gaar. Giet af en houd wat kookvocht apart. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de ui, appel en rozijnen.
- 3 Verwarm de rookworst. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Stamp de aardappels met een beetje kookvocht fijn. Schep de pompoen, het uienmengsel, de helft van de pijnboompitten en de helft van de feta erdoor en verwarm nog even.
- 4 Bestrooi de stamppot met de rest van de pijnboompitten en feta. Snijd de rookworst in plakjes en leg erop.
bereidingstip
Gebruik gedroogde abrikozen in plaats van rozijnen voor dit recept.