4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Poolse nalesniki met spinaziesalade

Poolse nalesniki met spinaziesalade

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 rauwe biet
100 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

vloeibaar bakproduct
400 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter halfvolle melk

dit product is niet beschikbaar

rauwe biet

benodigdheden

staafmixer

  • 1 Pureer de fijngesneden biet met 400 ml water en een snufje zout met een staafmixer. Voeg de melk en eieren toe en mix nog even. Klop vervolgens de bloem erdoorheen.
  • 2 Verhit een beetje bakproduct in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Roer het beslag door en giet een soeplepel ervan in de pan. Draai met de pan zodat het beslag zich goed verdeelt.
  • 3 Zet de warmtebron lager en draai de pannenkoek zodra het beslag aan de bovenkant bijna droog is. Bak zo minimaal 4 grote pannenkoeken.
  • 4 Schep voor de vulling de spinazie, biet, ui en feta door elkaar. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep door de salade en maal grove peper erover. Verdeel een beetje salade over een pannenkoek en vouw twee keer dubbel of rol op.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 25 gram