4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Portobello-cappuccino

Portobello-cappuccino

ingrediënten


20 min
4 personen
100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

truffelolie
1 theelepel olie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bloem

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

2 portobello’s
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

20 gram gedroogde paddenstoelen

benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Week de gedroogde paddenstoelen in 500 ml kokend water en los de bouillontablet hierin op.
  • 2 Verhit intussen de boter in een (soep)pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten.
  • 3 Snijd van de portobello’s 4 dunne plakjes en snijd de rest fijn. Voeg de fijngesneden portobello en de blaadjes van 2 takjes tijm toe aan de sjalot en bak nog een paar minuten. Bestrooi met de bloem en bak kort mee.
  • 4 Giet de bouillon met de geweekte paddenstoelen erbij en breng al roerend aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken.
  • 5 Bak intussen de plakjes portobello in de olie aan beide kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Klop de room met een snufje zout lobbig en zet in de koelkast.
  • 6 Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad en breng op smaak met peper en eventueel een paar druppels truffelolie.
  • 7 Schenk de soep in glaasjes en schep er een lepel room op. Garneer met de plakjes portobello en de rest van de tijm.

wijnadvies

Een rijpe, milde en toch frisse J. Meyer Pinot Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 115 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 3 gram