4 personen
gemiddeld
10 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Portobello met spinazie, ricotta en knapperig broodkruim

Portobello met spinazie, ricotta en knapperig broodkruim

ingrediënten


10 min
4 personen
1 theelepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 handje broodkruim

dit product is niet beschikbaar

4 portobello’s
300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de ricotta met de knoflook, de citroenrasp en het -sap en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en laat hierin de spinazie slinken. Leg de portobello’s op een bakplaat, verdeel de spinazie erover en schep de ricotta erop.
  • 4 Meng het broodkruim met de Italiaanse kruiden, de rest van de olie en zout.
  • 5 Verdeel het broodkruim over de portobello’s en bak circa 20 minuten in de oven totdat het broodkruim goudbruin en knapperig is.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté