4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Portobelloburger met gegrilde paprika en hummus

Portobelloburger met gegrilde paprika en hummus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 pot geroosterde paprika

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

8 blaadjes slatrio
6 eetlepels hummus
4 plakken Melkan Goudse jong belegen
4 portobello’s
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

barbecue

  • 1 Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Snijd de hamburgerbroodjes open en gril op de snijkanten tot er grillstrepen ontstaan.
  • 2 Meng de olie met de knoflook, bestrijk de portobello‘s er rondom mee en bestrooi met zout en peper. Gril de portobello’s ca. 10 min. tot ze zacht en goudbruin zijn. Keer regelmatig. Leg in elke portobello een plak kaas en laat smelten.
  • 3 Bestrijk de broodjes met hummus en beleg met sla, avocadoplakjes, een portobello en paprika. Leg de kapjes op de burgers.

bereidingstip

Serveer met Vlaamse friet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 563 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 19 gram