4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Portugees draadjesvlees

Portugees draadjesvlees

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

12 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

750 gram runderriblappen

  • 1 Bestrooi het vlees met de bloem. Kruis de tomaten in. Leg ze in heet water, ontvel ze en snijd in stukken.
  • 2 Verhit de olijfolie en bak hierin het vlees in circa 5 minuten rondom bruin. Schep de tomaten en knoflook erdoor en bak circa 2 minuten mee.
  • 3 Voeg de kaneel, komijn en oregano toe. Schenk de wijn en bouillon bij het vlees en stoof afgedekt circa 1,5 uur. Roer af en toe door.
  • 4 Voeg de sjalotjes toe en stoof nog circa 30 minuten verder, tot het vlees zacht is. Verwijder het kaneelstokje eventueel en bestrooi met de peterselie. Lekker met gepofte zoete aardappels en witte bonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 40 gram