4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Portugees stoofpotje uit Alentejo

Portugees stoofpotje uit Alentejo

ingrediënten


30 min
4 personen
stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram varkensfricandeau
6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep het vlees uit de marinade, bewaar de marinade en dep het vlees droog. Verwijder de laurierblaadjes en de knoflook.
  • 2 Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan. Bak het vlees hierin goudbruin en schep het uit de pan.
  • 3 Giet de marinade in de pan en kook deze in tot er circa 3/4 van over is. Schenk dit vocht over het vlees.
  • 4 Hak de rest van de knoflook fijn. Verhit de rest van de olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • 5 Voeg de wortel, tomaten, chilipoeder en het vlees met het vocht toe en stoof zachtjes 25-30 minuten.
  • 6 Bestrooi het gerecht met peterselie en garneer met citroen. Serveer het stokbrood erbij.

bereidingstip

Gebruik voor dit gerecht een typisch Portugese witte wijn, bijvoorbeeld Vinho Verde, om het vlees in te marineren en te stoven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 65 gram