4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Portugese viskoekjes

Portugese viskoekjes

ingrediënten


20 min
4 personen
olie

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

300 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

bakpapier

  • 1 Kook de aardappels in de schil gaar. Laat de aardappels afkoelen en pel ze. Prak in een schaal grof met een vork. Voeg het ei, de ui, peterselie, knoflook en citroenrasp toe en roer door elkaar.
  • 2 Maal de kabeljauw in de keukenmachine fijn en voeg dit vismengsel toe aan de puree. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en chilipeper. Vorm met 2 lepels gelijke porties van dit mengsel en druk ze iets platter. Laat de koekjes op een stuk bakpapier minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes in een paar porties om en om bruin. Houd ze tijdens het bakken eventueel warm in een schaal in de oven op 75ºC.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté