4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Portugese zalmkoekjes

Portugese zalmkoekjes

ingrediënten


30 min
4 personen
200 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter visbouillon van tablet
400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

400 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de aardappels in water met zout gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm en pel ze.
  • 2 Pocheer de zalm circa 5 minuten in de bouillon. Neem uit de bouillon en laat afkoelen.
  • 3 Stamp de aardappels grof. Prak de zalm met een vork en meng door het aardappelkruim.
  • 4 Schep er de citroenrasp, rode peper, ui, knoflook en peterselie door en breng het geheel op smaak met zout. Verdeel in 8 gelijke porties en laat afgedekt in de koelkast circa 1 uur opstijven.
  • 5 Haal de koekjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Laat nogmaals minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 6 Verhit de olie en bak hierin de zalmkoekjes om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en houd eventueel warm in de oven op 75°C.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté