4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pot pie met tofu en pompoen

Pot pie met tofu en pompoen

ingrediënten


20 min
4 personen
4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels blanke rozijnen
1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

200 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel harissa

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

200 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de olie en bak hierin de tofu goudbruin. Voeg de komijn toe en bak 2 minuten. Neem de tofu uit de pan en houd apart.
  • 2 Voeg de rest van de olie, de ui, bleekselderij en wortel toe aan de pan en bak 3 minuten. Voeg de knoflook, harissa, pompoen en aubergine toe en bak 4 minuten. Voeg de rozijnen en bouillon toe en kook de groente in circa 10 minuten beetgaar. Schep de vulling met de tofu in een ovenschaal.
  • 3 Verwarm de oven voor op 185°C. Leg de plakjes bladerdeeg net overlappend op elkaar en snijd uit zodat de plak deeg net iets groter is dan de ovenschaal. Leg het deeg op de vulling en duw de randjes een beetje om. Snijd kleine stoomgaatjes in het deeg en bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 12 gram