4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht

Potjiekos

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 blik witte bonen

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

4 aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram runderriblap

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de riblappen met bloem en bestrooi met de kerrie, komijn, zout en peper. Verhit de helft van de olie en de boter in een braadpan en bak hierin het vlees lichtbruin. Schep uit de pan en houd apart.
  • 2 Verhit de rest van de olie in het bakvet en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2-3 minuten. Voeg de wortel, aardappel, champignons, rode peper en korianderpoeder toe en bak 2 minuten mee.
  • 3 Voeg het vlees, de tomatenblokjes met sap, bonen, basterdsuiker en wijn toe. Giet een scheutje water erbij tot alles net onder staat en stoof zachtjes minimaal 2 uur, tot het vlees zacht is. Bestrooi met de peterselie. Lekker met witte rijst.

bereidingstip

Met zo veel verschillende ingrediënten in de potjiekos mag daar best een stevige wijn tegenover staan. Een volle en aromatische Zuydpunt Cabernet-Shiraz voldoet aan deze eisen: met de smaak van zwarte bessen, cassis, noten, leer, peper en specerijen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 42 gram