- 1 Kook de aardappels en pastinaak in circa 20 minuten gaar. Stamp grof met de melk en roer 25 gram boter erdoor.
- 2 Verhit intussen 25 gram boter en smoor hierin de prei afgedekt circa 15 minuten. Roer door de stamppot.
- 3 Verhit 25 gram boter en bak hierin de tempé in circa 10 minuten krokant op een lage stand. Voeg de paprikapoeder en de helft van de knoflook toe. Bak circa 2 minuten mee en houd apart.
- 4 Verhit in dezelfde pan de rest van de boter en bak hierin de overige knoflook en ui lichtbruin en glazig. Voeg de bloem toe en bak kort mee. Giet de wijn erbij, roer door en kook 1 minuut op middelhoge stand. Giet de helft van de bouillon erbij en roer glad. Roer de rest van de bouillon erdoor en breng aan de kook. Voeg sojasaus toe naar smaak en kook de jus circa 2 minuten. Serveer de stamppot met de tempé en jus.
bereidingstip
Voeg extra bouillon toe aan de jus wanneer je liever geen wijn gebruikt in dit recept.