4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Prei-pastinaakstamppot met tempé-spekjes en jus

Prei-pastinaakstamppot met tempé-spekjes en jus

ingrediënten


35 min
4 personen
1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram tempé
2 preien

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

300 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

800 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels en pastinaak in circa 20 minuten gaar. Stamp grof met de melk en roer 25 gram boter erdoor.
  • 2 Verhit intussen 25 gram boter en smoor hierin de prei afgedekt circa 15 minuten. Roer door de stamppot.
  • 3 Verhit 25 gram boter en bak hierin de tempé in circa 10 minuten krokant op een lage stand. Voeg de paprikapoeder en de helft van de knoflook toe. Bak circa 2 minuten mee en houd apart.
  • 4 Verhit in dezelfde pan de rest van de boter en bak hierin de overige knoflook en ui lichtbruin en glazig. Voeg de bloem toe en bak kort mee. Giet de wijn erbij, roer door en kook 1 minuut op middelhoge stand. Giet de helft van de bouillon erbij en roer glad. Roer de rest van de bouillon erdoor en breng aan de kook. Voeg sojasaus toe naar smaak en kook de jus circa 2 minuten. Serveer de stamppot met de tempé en jus.

bereidingstip

Voeg extra bouillon toe aan de jus wanneer je liever geen wijn gebruikt in dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté