voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Prei uit de oven met tomaten-bietensaus

Prei uit de oven met tomaten-bietensaus

ingrediënten

500 gram preien

1 gekookte biet

200 milliliter gezeefde tomaten

3 eetlepels yoghurt

25 gram paneermeel

50 gram jongbelegen kaas

2 eetlepels verse peterselie


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de onderkant van de prei en halveer de prei of verdeel in stukken van circa 15 cm.
  • 2 Kook de preistukken met zout 4 minuten, giet ze af en dep ze droog.
  • 3 Leg de prei naast elkaar in de ovenschaal.
  • 4 Rasp de gekookte biet boven de gezeefde tomaten en schep de yoghurt erdoor. Giet de saus over de prei in een ingevette ovenschaal.
  • 5 Strooi er paneermeel gemengd met de kaas over en zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Serveer de prei bestrooid met peterselie.

bereidingstip

Lekker met gekookte aardappels of rösti en schnitzel.. Maak er een hoofdgerecht van. Verdeel over de bodem van de ovenschaal rul gebakken gekruid gehakt en leg daarop de prei.

wijnadvies

Ondanks het rode van de bieten en de tomaten een 'wit' gerecht. Chardonnay van Montalto, Muscadet of Riesling van Arthur Metz of Lizard.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 130 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 7 gram