4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
recepten Prei uit de oven met tomaten-bietensaus

Prei uit de oven met tomaten-bietensaus

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

25 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 gekookte biet

dit product is niet beschikbaar

500 gram preien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de onderkant van de prei en halveer de prei of verdeel in stukken van circa 15 cm.
  • 2 Kook de preistukken met zout 4 minuten, giet ze af en dep ze droog.
  • 3 Leg de prei naast elkaar in de ovenschaal.
  • 4 Rasp de gekookte biet boven de gezeefde tomaten en schep de yoghurt erdoor. Giet de saus over de prei in een ingevette ovenschaal.
  • 5 Strooi er paneermeel gemengd met de kaas over en zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Serveer de prei bestrooid met peterselie.

bereidingstip

Lekker met gekookte aardappels of rösti en schnitzel.. Maak er een hoofdgerecht van. Verdeel over de bodem van de ovenschaal rul gebakken gekruid gehakt en leg daarop de prei. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Ondanks het rode van de bieten en de tomaten een 'wit' gerecht. Chardonnay van Montalto, Muscadet of Riesling van Arthur Metz of Lizard.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 130 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 7 gram