4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Provençaalse aardappeltjes met hamsaucijsjes en spinaziesalade

Provençaalse aardappeltjes met hamsaucijsjes en spinaziesalade

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels kant-en-klare dressing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vinaigrettes

dit product is niet beschikbaar

50 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

600 gram aardappelschijfjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

4 saucijzen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wikkel de saucijsjes in een plakje ham. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en braad hierin de saucijsjes om en om aan.
  • 2 Voeg een paar eetlepels water toe en laat met een deksel schuin op de pan circa 10 minuten zachtjes bakken. Keer af en toe om.
  • 3 Verhit intussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes om en om goudbruin. Breng op smaak met de kruiden, zout en peper.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de salade en serveer met de worstjes en aardappelschijfjes.

bereidingstip

Vervang in dit recept de rauwe ham eens door plakjes ontbijtspek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté