4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Provençaalse balletjes

Provençaalse balletjes

ingrediënten


35 min
4 personen
250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

100 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

750 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het gehakt met de helft van de rozemarijn, de ham, champignons, rucola, knoflook, ei, zout en peper. Vorm er kleine balletjes van en bestrooi ze met bloem.
  • 2 Verhit de olie en braad hierin de balletjes rondom lichtbruin. Giet de tomatenblokjes met sap erbij, voeg de rest van de rozemarijn toe en gaar met het deksel op de pan circa 20 minuten.
  • 3 Kook intussen de rijst. Serveer de balletjes met de rijst.
  • 4 Lekker met sperziebonen of broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 51 gram