4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Provençaalse bonenschotel met runderworst

Provençaalse bonenschotel met runderworst

ingrediënten


35 min
4 personen
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 rundersaucijzen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

800 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

800 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de bonen, giet ze af en vang het vocht op.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de runderworstjes 10-12 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
  • 3 Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de tomaten­puree erdoor en bak nog 1 minuut.
  • 4 Voeg de tomatenblokjes, tijm, zout en peper toe. Stoof zachtjes 5 minuten. Schep de bonen erdoor met 150 ml van het opgevangen bonenvocht. Warm goed door.
  • 5 Schep het gerecht in een schaal en leg de worstjes erop. Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

wijnadvies

Een volle rosé uit de Provence of de Pays d'Oc zal hier verrukkelijk bij smaken. Liever rood? Neem dan een Vin de Pays d'Oc merlot of syrah.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 28 gram