4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Provençaalse kapucijners

Provençaalse kapucijners

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

800 gram kapucijners

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

250 gram hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

4 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 2 Voeg de tomaten, hamreepjes en Provençaalse kruiden toe en bak circa 2 minuten mee. Giet de bouillon erbij en verwarm circa 3 minuten.
  • 3 Schep de kapucijners erdoor en verwarm zonder te koken. Roer de crème fraîche en mosterd erdoor. Serveer het gerecht met een groene salade of appelcompote en warm stokbrood.

bereidingstip

De basis van Provençaalse kruiden bestaat uit tijm, rozemarijn en marjolein. Met het kruidenmengsel kun je veel kanten op: in gehaktballetjes, op kip uit de oven of op een pizza met ansjovis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 21 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst