voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Provençaalse kapucijners

Provençaalse kapucijners

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

4 vleestomaten

250 gram hamreepjes

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

100 milliliter vleesbouillon

800 gram kapucijners

125 milliliter crème fraîche

2 eetlepels dijonmosterd


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 2 Voeg de tomaten, hamreepjes en Provençaalse kruiden toe en bak circa 2 minuten mee. Giet de bouillon erbij en verwarm circa 3 minuten.
  • 3 Schep de kapucijners erdoor en verwarm zonder te koken. Roer de crème fraîche en mosterd erdoor. Serveer het gerecht met een groene salade of appelcompote en warm stokbrood.

bereidingstip

De basis van Provençaalse kruiden bestaat uit tijm, rozemarijn en marjolein. Met het kruidenmengsel kun je veel kanten op: in gehaktballetjes, op kip uit de oven of op een pizza met ansjovis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 21 gram