4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
recepten Provençaalse kippensoep

Provençaalse kippensoep

ingrediënten


20 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de kipfilet met olijfolie en peper. Rooster de kip in een grillpan of koekenpan in 5 minuten goudbruin en gaar.
  • 2 Verwarm de bouillon met de courgette en rozemarijn en kook zachtjes 3 minuten.
  • 3 Roer de kip door de soep en warm deze even mee. Verwijder de takjes rozemarijn of tijm of ris ze en snijd de naaldjes rozemarijn iets kleiner.
  • 4 Serveer in warme soepkommen en leg de citroen erbij. Knijp deze uit boven de soep.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 150 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté