4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Provençaalse schnitzelrolletjes met peterseliekrieltjes

Provençaalse schnitzelrolletjes met peterseliekrieltjes

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

4 ongepaneerde varkensschnitzels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

75 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

75 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukengaren

4 cocktailprikkers

  • 1 Meng de olijven, ansjovis, knoflook en de helft van de Provençaalse kruiden. Verdeel dit mengsel over de schnitzels. Rol het vlees op en bind de rolletjes vast met keukengaren of steek vast met prikkers. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Kook de krieltjes gaar. Verhit de olie en bak hierin de schnitzelrolletjes in 3-4 minuten rondom goudbruin. Voeg de bouillon toe en stoof zachtjes 10-12 minuten.
  • 3 Haal het vlees uit de pan. Giet de kookroom bij het braadvocht en laat iets inkoken. Meng de rest van de kruiden erdoor.
  • 4 Bestrooi de krieltjes met de peterselie en serveer ze bij de schnitzelrolletjes. Lekker met gegrilde courgette of sperziebonen.

bereidingstip

Vervang de varkensschnitzels in dit recept door kip- of kalkoenfilet.. Neem gedroogde tomaten op olie in plaats van ansjovis.. De olie van de ansjovisfilets hoef je niet weg te gooien, het geeft een subtiele vissmaak aan je gerechten. Sprenkel de olie bijvoorbeeld over sneetjes stokbrood en rooster het brood kort in de oven. Lekker als hapje met een plakje tomaat erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 34 gram